Leerlingen steken de handen uit de mouwen bij de Toermalijn

7 maart 2024

Toermalijn Nijmegen

Nieuwe inrichting voor ontmoetingsruimte de Toermalijn

DEEL Academy, de HAN en Talis werkten samen aan een deelonderzoek voor de Toermalijn, een ontmoetingsruimte van Talis in de wijk Hatert Nijmegen. De Toermalijn is al sinds de jaren 70 een plek om samen te komen, verhalen te delen en nieuwe vriendschappen te sluiten. “Deze ruimte staat symbool voor ons streven naar een wijk waar je met plezier woont”, zegt Mariëlle Heuvelmans. “Waar mensen elkaar leren kennen en naar elkaar omkijken.”  

In co-creatieve sessies met bewoners zijn niet alleen ruimtelijke aanpassingen bedacht, maar ook oplossingen, zoals de 'gesprekstarterstafel'. Deze tafel is ontworpen om bewoners op een natuurlijke manier met elkaar in gesprek te brengen. 

Toermalijn Nijmegen schilder

Sociale impact door inzet leerlingen

Ariëns was verantwoordelijk voor de uitvoering van het nieuwe ontwerp. En dat gebeurde deze keer door diverse leerlingen het werk te laten uitvoeren. Van werkvoorbereiding tot aan uitvoering hebben leerlingen laten zien wat ze in huis hebben. Vanzelfsprekend onder toeziend oog van projectleider en vakman. Mooi om te zien dat ze de ruimte hebben gekregen om te groeien en een bijdrage hebben mogen leveren aan de nieuwe ontmoetingsruimte. 

Zaterdag 24 februari 2024 was de heropening van de Toermalijn. De opkomst was groot en er heerste een gezellige sfeer. 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op