Klanttevredenheid hoog in het vaandel

Klanttevredenheid hoog in het vaandel

Klanttevredenheid begint natuurlijk met het streven naar zo min mogelijk overlast. Sinds jaar en dag zijn we gewend te werken in bewoonde en in gebruik zijnde omgevingen. Dat heeft ervoor gezorgd dat we de impact van onze aanwezigheid op bewoners en gebruikers heel goed kennen. Daardoor slagen we er in de directe en indirecte overlast voor hen tot een minimum te beperken.

Directe overlast

De directe overlast tijdens de uitvoering zoals (mogelijke) inbreuk op privacy, herrie en stof, verstoring van de agenda, beperkte bereikbaarheid van het pand, pakken we succesvol aan door de inzet van lean technieken. Dit levert ultrakorte doorlooptijden op én een optimale samenspraak met bewoners en gebruikers. Door hen tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de werkzaamheden invloed op de maatregelen en de planning te geven, verbetert hun woon-/gebruiksbeleving en dalen de kosten.

We beperken ook de ‘indirecte’ overlast

De beperking van de ‘indirecte overlast’ is een wezenlijk onderdeel van onze onderhoudsplannen. De strijd met hoge energiekosten, verspilling van grondstoffen, onveiligheid en CO2-uitstoot gaan we aan met de toepassing van Cradle to Cradle (C2C), Forest Stewardship Council (FSC), de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA), PolitieKeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Een belangrijk voorbeeld hiervan is Social Return Nijmegen, een initiatief dat Ariëns ondersteunt.

Bewonerstevredenheid

Op nagenoeg alle projecten voor corporaties delen we na afloop van onze werkzaamheden bewonerstevredenheid enquêtes uit. In deze enquête staan een twintigtal vragen aan bewoners. Die gaan over de mate waarin ze tevreden of ontevreden zijn over verschillende aspecten van de uitvoering van de werkzaamheden door Ariëns en de woningbeheerder. Onze opdrachtgevers krijgen inzage in deze formulieren. Bovendien publiceren we de ‘rapportcijfers’ op deze website. 

Meten tevredenheid opdrachtgevers

Ook de tevredenheid van onze opdrachtgevers meten we gemiddeld eenmaal per jaar met een interview. Daarbij stellen we dezelfde vragen als de Kiwa bij de audit voor het VGO-keurmerk. Ook deze ‘rapportcijfers’ publiceren we.

 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op